Коди видів економічної діяльності за КВЕД-2010

Структура класифікатора:

КВЕД-2010: Розділ 10

Виробництво харчових продуктів

Цей розділ включає діяльність із перероблення продукції сільського, лісового та рибного господарства для виробництва харчових продуктів, готових кормів для тварин, а також виробництва різних проміжних продуктів, що не є безпосередньо харчовими. Ця діяльність зазвичай так чи інакше пов'язана із виробництвом побічної продукції різної вартості (наприклад, шкур, які одержують у процесі забою худоби, або макухи як продукту виробництва олії).
У цьому розділі виробництво харчових продуктів розподілене за видами виготовленої продукції: виробництво м'ясних, рибних продуктів, перероблення фруктів та овочів, виробництво олії та жирів, молочних продуктів, перероблення зерна, виробництво кормів для тварин та інших харчових продуктів. Виробництво може здійснюватися за власний рахунок, а також на користь третіх осіб, наприклад приватний забій худоби.

Цей розділ не включає приготування їжі для безпосереднього вживання на місці, наприклад у ресторанах.
Переробними вважаються підприємства, які продають власну продукцію у власному магазині (наприклад, хлібопекарні, кондитерські, ковбасні лавки тощо). Проте якщо перероблення є мінімальним і не призводить до суттєвої трансформації кінцевої продукції, то такі одиниці класифікують у сфері оптової та роздрібної торгівлі (секція G).
Приготування їжі для негайного споживання на місці їх виготовлення відноситься до розділу 56 „Діяльність із забезпечення стравами та напоями”.
Виробництво готових кормів для тварин з відходів боєнь класифікують у групі 10.9. Перероблення відходів виробництва харчових продуктів і напоїв у вторинну сировину класифікують у групі 38.3, а знищення відходів харчових продуктів і напоїв – у класі 38.21.

Група Назва
10.1Виробництво м'яса та м'ясних продуктів
10.2Перероблення та консервування риби, ракоподібних і молюсків
10.3Перероблення та консервування фруктів і овочів
10.4Виробництво олії та тваринних жирів
10.5Виробництво молочних продуктів
10.6Виробництво продуктів борошномельно-круп'яної промисловості, крохмалів і крохмальних продуктів
10.7Виробництво хліба, хлібобулочних і борошняних виробів
10.8Виробництво інших харчових продуктів
10.9Виробництво готових кормів для тварин